Poziv javnosti za dostavu prijedloga i mišljenja o Nacrtu Odluke o donošenju Plana rasvjete Općine Satnica Đakovačka i razlozi donošenja akta

Sukladno članku 12. Zakona o zaštiti od svjetlosnog onečišćenja (Narodne novine broj:14/19.) obveza je jedinice lokalne samouprave pri planiranju, projektiranju, gradnji, održavanju i rekonstrukciji vanjske rasvjete koja se odobrava prema zakonu kojim se uređuje građenje moraju se projektom rasvjete odabrati takva tehnička rješenja kojima se osigurava energetska učinkovitost, izvedba sukladno važećim normama iz područja rasvjete, propisano upravljanje rasvjetom i vrijednostima definiranim u Pravilniku o zonama rasvijetljenosti, dopuštenim vrijednostima rasvjetljavanja i načinima upravljanja rasvjetnim sustavima (Narodne novine broj:128/20.). Podloga za projekt vanjske rasvjete je plan rasvjete koji izrađuje jedinica lokalne samouprave. Općinsko vijeće Općine Satnica Đakovačka donosi plan rasvjete. Jedinstveni upravni odjel Općine Satnica Đakovačka osigurava izradu plana rasvjete. Plan rasvjete mora biti usklađen s prostornim i urbanističkim planovima, a tehnički parametri rasvjete u skladu sa odredbama Zakona o zaštiti od svjetlosnog onečišćenja (Narodne novine broj:14/19.) Općina Satnica Đakovačka dužna je provesti savjetovanje s javnošću, podatke iz plana rasvjete predstaviti javnosti te plan rasvjete javno objaviti na svojim mrežnim stranicama ili na drugi prikladan način.
Jedinstveni upravni odjel doneseni plan rasvjete dostavlja Ministarstvu zaštite okoliša i zelene tranzicije i sastavni je dio informacijskog sustava zaštite okoliša i prirode Republike Hrvatske.
Sadržaj, format i način dostave plana rasvjete propisan je Pravilnikom o sadržaju, formatu i načinu izrade plana rasvjete i akcijskog plana gradnje i/ili rekonstrukcije vanjske rasvjete (Narodne novine broj: 22/23.)

PLANIRANO VRIJEME DONOŠENJA AKTA: rujan 2024. godine

CILJEVI PROVOĐENJA SAVJETOVANJA: Savjetovanja s javnošću provodi se u cilju upoznavanja javnosti s nacrtom Odluke o donošenju Plana rasvjete Općine Satnica Đakovačka i razlozi donošenja akta, dobivanje prijedloga i mišljenja te prihvaćanje zakonitih i stručno utemeljenih prijedloga i mišljenja.

ROK ZA PODNOŠENJE PRIJEDLOGA I MIŠLJENJA: 17. srpnja 2024. – 17. kolovoza 2024.

ADRESA I NAČIN PODNOŠENJA PRIJEDLOGA I MIŠLJENJA: Pisani prijedlozi i mišljenja dostavljaju se na adresu elektronske pošte: opcina.satnica.djakovacka@os.t-com.hr ili putem pošte na adresu: Općina Satnica Đakovačka, Braće Radića 3, 31 421 Satnica Đakovačka

Sukladno članku 10. i 11. stavku 4. Zakona o pravu na pristup informacijama (Narodne novine, broj 25/13., 85/15. i 69/22.) po završetku savjetovanja, biti će izrađeno izvješće sa svim zaprimljenim prijedlozima i primjedbama te očitovanja s razlozima za neprihvaćanje pojedinih prijedloga i primjedbi.

Poziv za savjetovanje zainteresiranoj javnosti

Nacrt Odluke o donošenju Plana rasvjete

Plan_rasvjete_Satnica_Đakovačka_kartografski

Plan_rasvjete_Satnica_Đakovačka_tekstualni_dio

Obrazac-za-javno-savjetovanje

Skip to content